• Mihai Păunescu este acuzat că acuzat că a contribuit la distribuirea unui virus informatic care a infectat peste un milion de computere.
  • Păunescu, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că a gestionat un serviciu de găzduire care a contribuit la distribuirea virusului „Gozi”.
  • Gozi” a fost unul dintre cei mai distructivi viruși informatici din istorie, provocând victimelor pierderi de zeci de milioane de dolari.

Un român acuzat că a contribuit la distribuirea unui virus informatic care a infectat peste un milion de computere şi a provocat pierderi financiare considerabile la nivel mondial a fost extrădat în SUA, scrie Reuters.

Mihai Păunescu, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că a gestionat un serviciu de găzduire care a contribuit la distribuirea virusului Gozi”, care fura informaţii bancare personale, rămânând în acelaşi timp nedetectabil.

Păunescu s-a prezentat la o primă înfăţişare, luni, la tribunalul federal din Manhattan, unde s-a dispus reţinerea lui.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

Procurorii au spus în instanță că Gozi” a fost unul dintre cei mai distructivi viruși informatici din istorie, provocând victimelor pierderi de zeci de milioane de dolari.

Virusul a fost descoperit pentru prima dată în 2007 şi a infectat cel puţin 40.000 de computere în Statele Unite, inclusiv peste 160 de computere aparţinând NASA.

Păunescu a fost extrădat din Columbia în urma arestării sale anul trecut şi a fost acuzat de conspiraţie pentru comiterea unor fapte de intruziune informatică şi de conspiraţie pentru comiterea de fraude bancare şi electronice, scrie Reuters. Un avocat al lui Păunescu nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a face comentarii.

Păunescu a fost arestat anterior în România în 2012 şi eliberat pe cauţiune.