• Europol a avertizat că vaccinurile false sunt vândute pe internet, iar testele sunt fraudate
  • Un român a dezvăluit cum a trecut vama fără test negativ la Covid-19
  • 80 de persoane care vindeau vaccin fals au fost arestate în China

Să nu uiți că vaccinul îl faci doar în centrele organizate de stat. Orice altceva de pe piața neagră e mai mult ca sigur un fals. În China, de exemplu, 80 de persoane care vindeau un așa-zis ser de imunizare au fost arestate de poliție.

Sticluțele conțineau, de fapt, doar soluție salină. Cei din rețeaua de escroci le-au vândut și-n țară, și-n străinătate.

„Guvernul chinez acordă o mare importanță siguranței vaccinurilor și va continua să depună eforturi pentru atrimite în justiție pe cei responsabili de produce contrafăcute, vânzări false sau afaceri ilegale”, a declarat Wang Wenbin, purător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Păcăleli de genul ăsta s-au făcut și în țări europene, Marea Britanie fiind un bun exemplu.

Europol a avertizat că vaccinurile false sunt vândute pe internet. Și la teste se fac fraude. Un român revenit din Marea Britanie a dezvăluit cum a păcălit sistemul.

„Am întrebat dacă am nevoie de test Covid-19, dacă nu am. Mi-au zis că nu e nicio problemă, putem să îl facem la vamă.

Am ajuns la punctul vamal cu francezii şi grănicerul francez l-a întrebat pe şoferul nostru dacă pasagerii, respectiv noi, avem testul COVID. El a spus că da, toată lumea e în regulă. Grănicerul nu a verificat, nu ştiu de ce.

Toată Europa, cât am traversat, nu m-a testat nimeni, nu m-a întrebat nimenui absolut nimic. L-am întrebat pe şofer şi mi-a spus aşa… mai prieteneşte: <<Stai liniştit, că tu figurezi undeva cu testul făcut>>”, a declarat românul.