Un supraviețuitor de pe un feribot ce arde de trei zile în Grecia a fost găsit. Un purtător de cuvânt al pazei de coastă a declarat pentru Associated Press că acesta se află într-o stare aparent bună.

Faptul că acest bărbat a reuşit, în ciuda condiţiilor nefavorabile, să iasă pe punte şi să alerteze paza de coastă ne dă speranţa că ar putea exista şi alţi (supravieţuitori)”, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Nikos Alexiou, pentru postul de stat ERT.

Supravieţuitorul salvat, un bărbat în vârstă de 20 de ani, este şoferul unui camion cu numere de înmatriculare lituaniene. Acesta le-a spus salvatorilor că a auzit alte voci sub punte. El a fost dus la spital, pentru a fi examinat.

Recomandări

ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
CE FACI LA OKTOBERFEST?

Feribotul italian, care transporta peste 290 de pasageri şi membri ai echipajului, precum şi peste 180 de maşini, a luat foc vineri, la trei ore după ce a părăsit portul Igoumenitsa din nord-vestul Greciei, cu destinaţia Brindisi, Italia. Autorităţile au evacuat aproximativ 280 de oameni pe insula Corfu din apropiere. Sâmbătă, au mai fost salvate două persoane, un migrant şi un şofer bulgar.

Ce s-a întâmplat cu feribotul pe care a fost găsit supraviețuitorul

Feribotul Euroferry Olympia, aflat lângă Corfu, sub steag italian, avea la bord 237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului, a anunţat poliţia portuară din Grecia, potrivit Euronews. Nava a plecat din Igoumenitsa, Grecia. Se îndrepta către Italia în momentul în care a izbucnit incendiul. Toţi pasagerii sunt în siguranţă, în bărci de salvare, a anunţat un oficial grec la postul de radio Skai. Şase nave au fost trimise în zonă şi nu au fost semnalate persoane rănite.

Căpitanul navei Euroferry Olympia le-a cerut pasagerilor să părăsească vaporul”, au anunţat poliţiştii.

Pasagerii au fost transportaţi pe insula Corfu, aflată în vecinătate, au spus reprezentanţii Coastei de Gardă din Grecia, care au condus operaţiunea de salvare. Incendiul a izbucnit în jurul orei 4.30, în timp ce feribotul se afla între Grecia şi Albania. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, dar o investigaţie a început deja.