• Potrivit Agenției Meteorologice Japoneze, se așteaptă ca taifunul Muifa să își mențină forța și să lovească insula Ishigaki, în apropiere de Taiwan, mâine, 12 septembrie.
  • Ploi torențiale și valuri puternice vor lovi, de asemenea, regiunea.
  • Autorităţile au solicitat persoanelor vârstnice care locuiesc la Ishigaki şi pe alte insule din regiune să se pună la adăpost înainte de sosirea taifunului.

Taifunul ,,foarte puternic” Muifa se apropia duminică de mai multe insule din sudul Japoniei determinând autorităţile locale să îndemne rezidenţii să se pună la adăpost de ,,valurile şi vânturile violente” înainte ca furtuna să atingă uscatul, potrivit The Hindu.com.

Duminică după-amiază, taifunul se afla la 180 de kilometri de Ishigaki, o nu departe de Taiwan, provocând rafale de până la 216 kilometri pe oră şi deplasându-se în direcţia nord-vest, a indicat Agenţia meteorologică japoneză.

Potrivit lor, ,,puternicul taifun Muifa urmează să se apropie luni la distanţă foarte mică (de regiunea Ishigaki). Valuri şi vânturi violente sunt aşteptate în regiune pe tot parcursul zilei de marţi” .

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Întrucât viteza de deplasare a taifunului s-ar putea micşora, dar nu şi intensitatea sa, ,,regiunea ar putea suferi efectele pe o perioadă lungă” , a precizat agenţia.

Autorităţile din Okinawa au solicitat persoanelor vârstnice care locuiesc la Ishigaki şi pe alte insule din regiune să se pună la adăpost înainte de sosirea taifunului.

,,Aş vrea să cer tuturor să fie vigilenţi în faţa vânturilor violente şi a precipitaţiilor puternice… şi să ia măsuri pentru a-şi proteja în primul rând viaţa’‘ , a declarat duminică guvernatorul Okinawa, Denny Tamaki.

După ce a ajuns în Ishigaki, Muifa urmează să se deplaseze către nord şi către Shanghai, în China, potrivit prognozelor Agenţiei japoneze.