• Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de asistență cât mai repede posibil.
  • Ajutorul militar anterior, cum ar fi sistemul american de rachete HIMARS, a fost vital pentru a ajuta Ucraina să întrerupă avansurile rusești.
  • Tancurile reprezintă cea mai puternică armă ofensivă directă furnizată Ucrainei până în prezent, au declarat experții militari.

Un număr de 321 de tancuri grele au fost promise Ucrainei de mai multe țări, a declarat vineri ambasadorul Ucrainei în Franța la televiziunea BFM. Începând de astăzi, numeroase țări au confirmat oficial acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat Vadym Omelchenko, ambasadorul Ucrainei în Franța, într-un interviu acordat postului de televiziune francez BFM.

Condițiile de livrare variază pentru fiecare caz în parte și avem nevoie de acest ajutor cât mai curând posibil”, a adăugat el. Omelchenko nu a oferit o defalcare a numărului de tancuri pentru fiecare țară.

Joi, mai multe națiuni occidentale, în frunte cu Germania și Statele Unite, au declarat că vor trimite tancuri în Ucraina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

SUA au intenția sinistră de a-și realiza scopul hegemonic prin extinderea în continuare a războiului prin procură pentru distrugerea Rusiei”, a declarat Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-o declarație difuzată vineri de presa nord-coreeană.

Ea a acuzat SUA și alte țări occidentale de distrugerea păcii globale și a securității regionale, în timp ce livrează Ucrainei echipamente militare care se ridică la sume astronomice de bani, fără să țină cont de preocuparea Rusiei în ceea ce privește securitatea” – și a promis că nord-coreenii vor sta întotdeauna în aceeași tranșee” cu poporul rus.

Când vor ajunge tancurile în Ucraina rămâne neclar. Omelchenko a declarat că datele de livrare vor varia în funcție de tipul de tanc și de țara de origine, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarei runde de consultări între Ucraina și țările occidentale.