• Un tren Metrorex a deraiat în zona stației Piața Romană. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, astfel că 8 autospeciale de stingere au fost trimise la fața locului.
  • Câteva sute de călători au fost dați jos din tren la Universitate și merg pe jos spre Piața Romană. La Universitate se simțtea miros de fum venit pe tunelul dinspre Piața Romană.
  • În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică.

Un tren Metrorex a deraiat în zona stației Piața Romană. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, astfel că 8 autospeciale de stingere au fost trimise la fața locului.

„Degajare de fum în subteran la stația de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea calatorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, a transmis ISU.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conform ISU, deși inițial se vorbea despre o deraiere, a fost doar o defectiune tehnică. Metroul este oprit între Universitate și Piața Victoriei. În momentul acesta se lucrează la evacuare, în garnitura de metrou au fost 60 de persoane.

„Comunicat de presă al Metrorex
24.05.2022

Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menționăm că, pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel. Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă”

Având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic:
-să evite zona;
-să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;
-să circule cu prudență.

La acest moment traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană. De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică.

  • Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum.
  • Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou.
  • Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron.
  • Din datele furnizate nu sunt victime.
  • A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.
  • Bilant final: 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane asistate medical și doua persoane transportate la spital

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe mărturii ale persoanelor aflate la fața locului: