• Este al treilea atac al rechinilor în apropierea plajei Chateau-Royal în trei săptămâni.
  • Autoritățile au închis majoritatea plajelor din zonă.
  • A fost ordonată capturarea rechinilor din apele din apropiere.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani înota la aproximativ 150 de metri de țărm, pe o plajă populară din Nouméa, când a fost atacat duminică, spun autoritățile. El a fost mușcat de mai multe ori de rechin, suferind răni majore la picior și la brațe, și a murit la fața locului.

Este al treilea atac al rechinilor în apropierea plajei Chateau-Royal în trei săptămâni. Două persoane care navigau în apropiere l-au dus pe bărbat înapoi pe plajă, unde serviciile de urgență au încercat să îl resusciteze.

Mulți oameni se aflau în apă în acel moment și au fost martori ai atacului, a relatat presa locală, ceea ce a determinat o grabă panicată să se întoarcă la mal. Autoritățile au închis majoritatea plajelor din zonă și au ordonat capturarea rechinilor din apele din apropiere.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Un înotător în vârstă de 49 de ani a fost grav rănit de un rechin în zonă pe 29 ianuarie, iar un surfer a fost, de asemenea, atacat câteva zile mai târziu. Noua Caledonie, care se află la sud de Vanuatu, se află la aproximativ 1.200 km est de Australia.

Deși are doar 270.000 de locuitori, se află pe locul 13 în lume în ceea ce privește numărul total de atacuri de rechini, potrivit Muzeului de Istorie Naturală din Florida, care a ținut o evidență la nivel mondial din 1958.

O adolescentă a fost mușcată mortal de un rechin. Stella Berry, în vârstă de 16 ani, se afla cu prietenii în râul Swan River din Australia sâmbătă (4 februarie) înainte de atacul fatal, în jurul orei 15:30. Stella a fost trasă la mal de martori care au încercat să o salveze, dar a murit în mod tragic la fața locului, acesta fiind primul atac letal al unui rechin pe râu în peste 100 de ani.