• O adolescentă a fost mușcată mortal de un rechin.
  • Școlărița a văzut un grup de delfini care înotau în apă și a sărit în apă.
  • Un rechin taur s-a prins de piciorul ei în fața prietenilor ei îngroziți, potrivit autorităților.

O adolescentă a fost mușcată mortal de un rechin. Stella Berry, în vârstă de 16 ani, se afla cu prietenii în râul Swan River din Australia sâmbătă (4 februarie) înainte de atacul fatal, în jurul orei 15:30.

Școlărița a văzut un grup de delfini care înotau în apă și a sărit în apă. În acel moment, creatura vicioasă, probabil un rechin taur, s-a prins de piciorul ei în fața prietenilor ei îngroziți, potrivit autorităților. Stella a fost trasă la mal de martori care au încercat să o salveze, dar a murit în mod tragic la fața locului, acesta fiind primul atac letal al unui rechin pe râu în peste 100 de ani.

De atunci, au început să curgă omagii în memoria adolescentei, care era o talentată jucătoare de hochei și alergătore, căruia îi plăcea să facă videoclipuri de dans pe rețelele de socializare. Adunați în apropierea locului în care a fost atacată, colegii de la Colegiul Shenton din Perth, au fost copleșiți de emoție în timp ce își descriau prietena iubită. Lara Connolly, și-a amintit de adolescentă ca fiind cea mai dulce și cea mai inteligentă fată pe care a cunoscut-o”. Nu a făcut niciodată nimic rău nimănui. A fost atât de amabilă. Iubea arta. Uneori mergeam cu bicicleta să o văd și o vedeam alergând.”, a adăugat Lara.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Directorul Colegiului Shenton, Michal Morgan, a declarat că moartea prematură a provocat o mare tristețe, empatie sinceră și cel mai profund regret”.

Înțeleg și respect faptul că oamenii răspund la durere și pierdere în moduri diferite și că o pierdere ca aceasta poate declanșa o gamă largă de răspunsuri emoționale care nu sunt întotdeauna anticipate sau evidente”, a declarat Morgan pentru The West.

Am oferit personal, în numele Colegiului, condoleanțele și sprijinul nostru familiei Stelei în aceste momente foarte triste.”

Între timp, inspectorul interimar al Districtului Fremantle, Paul Robinson, a descris incidentul ca fiind traumatizant”, adăugând: A fost o tragedie: Este un eveniment extrem de traumatizant pentru toți cei implicați și pentru toți cei care o cunoșteau pe tânără, așa că nu voi intra în amploarea rănilor. Este neobișnuit ca un rechin să fie atât de departe în josul râului… în acest moment a fost emisă o alertă, o avertizare de rechin doar pentru a anunța oamenii că a avut loc acest incident”.

Premierul Australiei de Vest, Mark McGowan, a vorbit, de asemenea, despre tragedie. Trebuie să fie îngrozitor de tragic pentru familia Stelei, toate gândurile noastre se îndreaptă către ei în acest moment”, a spus el. În ceea ce privește aceste evenimente, sunt evenimente foarte rare, dar când se întâmplă, este pur și simplu îngrozitor.”