• Guvernul de la Budapesta a decis să nu permită transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei, anunţă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.
  • Un oficial ucrainean a avertizat, acum câteva zile, că armata rusă ar putea ataca vehiculele care aduc armament din străinătate.
  • Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat duminică faptul că Bruxellesul va intensifica susţinerea pentru Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei.

Ungaria nu va trimite armament în Ucraina, de teama de a nu fi atacată de către Rusia. Guvernul de la Budapesta a decis să nu permită transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei, anunţă ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto.

Nu vom autoriza transferul de armament letal pe teritoriul Ungariei. Aceste transporturi pot deveni cu uşurinţă ţinte ale atacurilor militare„, a declarat Peter Szijjarto, potrivit cotidianului Le Figaro.

Sarcina noastră cea mai importantă este să garantăm securitatea ţării şi a populaţiei ungare, astfel că nu trebuie să fim implicaţi în războiul care se derulează de cealaltă parte a frontierei”, a argumentat ministrul de Externe de la Budapesta.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Ucraina a avertizat că vehiculele ce aduc armament din străinătate ar putea fi atacate de către ruși

Un oficial ucrainean a avertizat, acum câteva zile, că armata rusă ar putea ataca vehiculele care aduc armament din străinătate, acesta fiind și motivul pentru care Ungaria se teme.

Uniunea Europeană a decis să finanţeze şi să faciliteze transferul de echipamente militare spre Ucraina, în contextul conflictului militar cu Rusia. „Structurile de apărare ale Uniunii Europene în acţiune pentru susţinerea Ucrainei. Vom facilita furnizarea de asistenţă militară din Uniunea Europeană spre Ucraina. Ucraina democratică va prevala„, a afirmat sâmbătă Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

La rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat duminică, în contextul reuniunii Consiliului UE, că Bruxellesul va intensifica susţinerea pentru Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei. „Pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de armament şi alte echipamente pentru o ţară care este vizată de un atac. Acesta este un moment crucial”, a afirmat Ursula von der Leyen.