• Ungaria nu vrea să renunțe la legea anti-LGBTQ.
  • Viktor Orban: „Nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri“.
  • Premierul ungar promite că nu va renunța la legea care interzice promovarea homosexualității în școli.

Ungaria nu vrea să renunțe la legea anti-LGBTQ. Eforturile instituțiilor Uniunii Europene de a-l convinge să renunțe la legea anti-LGBTQ sunt inutile, anunță Viktor Orban.  

Premierul ungar a scris un mesaj pe Facebook, în care promite că nu va renunța la legea care interzice promovarea homosexualității în școli.

Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe. Dar Ungaria nu doreşte acest lucru“, scrie Viktor Orban pe Facebook.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri“, promite premierul ungar.

Ungaria interzice orice materiale care reprezintă homosexualitatea și care ar putea ajunge la copii, în școală sau în afara ei. Noua legislație interzice, de asemenea, promovarea schimbării sexului în rândul minorilor, inclusiv în școli, filme sau cărți.

CITEȘTE ȘI Ursula von der Leyen critică Ungaria pentru legea anti-LGBTIQ: „Este o rușine!“

Noua lege a Ungariei care interzice conținutul educațional LGBT este o „rușine”, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.