• Șaptesprezece persoane au fost ucise de bărbatul înarmat, care purta un tricou cu simboluri naziste.
  • Bărbatul a ucis 17 persoane și a rănit alte 24 luni la Școala nr. 88 din orașul Ijevsk.
  • 11 copii se numără printre cei 17 morți în timpul împușcăturilor.

Mai mult de o duzină de copii răniți într-un schimb de focuri de armă într-o școală din centrul Rusiei sunt transferați la Moscova pentru îngrijiri suplimentare.

Ministrul rus al sănătății, Mihail Murashko, a dezvăluit că a fost planificată o evacuare medicală pentru 13 copii și doi adulți, trei dintre aceștia fiind în stare critică. Un bărbat înarmat a ucis 17 persoane și a rănit alte 24 luni la Școala nr. 88 din orașul Ijevsk.

Atacatorul, identificat ca fiind Artyom Kazantsev, un fost elev al școlii, în vârstă de 34 de ani, s-a sinucis după ce a comis atacul. Deși nu au fost făcute publice detalii despre motivele sale, autoritățile au declarat că acesta purta un tricou negru pe care erau inscripționate simboluri naziste.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, oficialii au dezvăluit că acesta era înregistrat ca pacient la un centru psihiatric. Guvernul din Udmurtia a declarat că 11 copii se numără printre cei 17 morți în timpul împușcăturilor, în timp ce 22 dintre cei 24 de răniți care au rămas erau copii.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat împușcăturile drept un act terorist și a declarat că președintele Vladimir Putin a dat autorităților relevante toate ordinele necesare. Vârstele elevilor din școală erau cuprinse între șase și 17 ani. Garda Națională a Rusiei a declarat că Kazantsev a folosit două pistoale neomologate, neletale, adaptate pentru a trage gloanțe reale, pentru a efectua atacul.

Ijevsk, un oraș cu 640.000 de locuitori, se află la vest de Munții Ural, în centrul Rusiei. Deși împușcăturile din școli sunt neobișnuite în Rusia, acestea au devenit mai frecvente în ultimii ani, determinând guvernul să încerce să înăsprească reglementările privind armele de foc anul trecut.

În urmă cu un an, un bărbat înarmat a ucis șase persoane într-o universitate din Perm, iar cu câteva luni înainte, un alt atacator a deschis focul într-o școală din orașul Kazan, ucigând șapte studenți și doi profesori. În 2018, un student de la un colegiu din Crimeea anexată de Rusia a ucis 20 de studenți și pe el însuși.