Untold şi Neversea ar putea să nu aibă loc în 2021. Edy Chereji, nemulţumit de măsurile de relaxare

De astăzi, ne relaxăm. Masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise, programul magazinelor a revenit la normal, iar restricțiile pe timp de noapte au fost ridicate. Și spectacolele și festivalurile se pot organiza, dar, doar în anumite condiții.

Organizatorii de evenimente nu sunt deloc încântați de noile măsuri.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am propus soluţii şi după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre. Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri. Noi am propus un set de norme, care odată aplicate ar transforma evenimentele în cele mai sigure locuri.

Prin aceste măsuri, autorităţile au reuşit să compromită următoarele luni în ceea ce priveşte organizarea de evenimente. Aceste norme nu pot fi respectate de nicio firmă şi persoană care îşi doreşte să organizeze evenimente.

Eu sper ca autorităţile să revină asupra acestor norme. Noi nu renunţăm la dorinţa de a face festivalurile noastre. Speram ca premierul să îşi ţină promisiunea şi să implice. Aceste măsuri sunt bune doar pentru evenimentele publice”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare și markenting al festivalului Untold.