• Franţa este unul dintre cei mai mari producători mondiali de mezeluri, care sunt adesea consumate ca gustări la micul dejun sau împreună cu băuturile  de seară.
  • Autorităţile sanitare franceze au confirmat o legătură între nitraţii adăugaţi la carnea procesată şi cancerul de colon, dând o lovitură grea industriei şuncii şi a cârnaţilor din ţară.
  • Avertismentul OMS din 2015 a stârnit titluri în întreaga lume, după ce Agenţia Internaţională pentru Cercetare a Cancerului a organismului ONU a concluzionat că produsele de carne procesată ar trebui clasificate ca agenţi cancerigeni din grupa 1.

Lovitură grea pentru industria mezelurilor! Guvernul francez susţine datele OMS şi promite că va reduce aditivii din şuncă şi cârnaţi de ţară.

Autorităţile sanitare franceze au confirmat o legătură între nitraţii adăugaţi la carnea procesată şi cancerul de colon, dând o lovitură grea industriei şuncii şi a cârnaţilor din ţară.

Organizaţia naţională pentru siguranţa alimentelor Anses a declarat că studiul său asupra datelor publicate pe această temă a susţinut concluzii similare în 2015 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Anses „recomandă reducerea consumului din gama de nitraţi şi nitriţi prin limitarea deliberată a expunerii prin consumul de alimente”, se arată într-un comunicat pentru The Guardian

Nitraţii sunt adăugaţi la o gamă de produse alimentare pentru a le îmbunătăţi durata de valabilitate şi aroma şi pentru a contribui la conferirea produselor pe bază de carne de porc nuanţa lor roz.

Franța schimbă rețeta

Franţa este unul dintre cei mai mari producători mondiali de mezeluri, care sunt adesea consumate ca gustări la micul dejun sau împreună cu băuturile  de seară.

Guvernul a anunţat imediat că va lansa un plan de acţiune pentru a reduce utilizarea aditivilor în cursul acestui an.

„Este vorba de limitarea utilizării lor la strictul necesar”, se arată într-o declaraţie comună a miniştrilor sănătăţii şi agriculturii.  

Avertismentul OMS din 2015 a stârnit titluri în întreaga lume, după ce Agenţia Internaţională pentru Cercetare a Cancerului a organismului ONU a concluzionat că produsele de carne procesată ar trebui clasificate ca agenţi cancerigeni din grupa 1.

Avertizarea s-a aplicat tuturor cărnurilor procesate, de la slănină consumată în cantităţi mari în SUA şi Marea Britanie, până la salamul italian, chorizo-ul ​​spaniol, bratwurst-ul german şi mezelurilor franceze.