Riposta israeliană. Armata a atacat poziții din Fâșia Gaza

atacuri
  • Atacul a venit ca o ripostă la un altul lansat de islamiști.
  • O persoană care lucra la gardul metalic de la frontieră a fost împușcată.
  • Islamiștii au lansat obuze către Fâșia Gaza.

Armata israeliană a atacat, miercuri, poziţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac armat lansat de militanţi islamişti şi soldat cu rănirea unui civil, în zona de frontieră, afirmă surse militare israeliene.

Un civil israelian care lucra la gardul metalic de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza a fost împuşcat de un lunetist, miercuri dimineaţă, fiind rănit. Bărbatul a fost transferat la un spital din oraşul Ashkelon, conform site-ului Ynetnews.com. Atacul nu a fost încă revendicat.

În replică, tancuri israeliene au lansat obuze spre poziţii islamiste din Fâşia Gaza, ca ripostă contra atacului islamist teritoriu palestinian aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas. Potrivit unor surse medicale, trei fermieri palestinieni au fost răniţi în atac.

Incidentele intervin în contextul în care grupurile islamiste militante din Fâşia Gaza organizează o serie de exerciţii militare. Israelul tocmai a finalizat construcţia unui zid subteran de beton, cu lungimea de 65 de kilometri, la frontiera cu Fâşia Gaza, pentru a bloca tunelurile utilizate de militanţi islamişti. La suprafaţă, există un gard metalic pe linia frontierei.

Relaţiile dintre Israel şi palestinieni rămân tensionate, pe fondul întreruperii negocierilor de pace şi al intensificării activităţilor israeliene de colonizare din Cisiordania.