• Un colet a explodat în campusul Universității Northeastern din Boston, marți seara târziu.
  • Rănitul a fost transportat la spital, potrivit AP.
  • Potrivit canalului local de televiziune NBC Boston, persoana rănită este un salariat al universităţii.

Coletul care a explodat după ce fusese livrat Universităţii Northeastern din Boston marţi conţinea o notă care îl critica pe Mark Zuckerberg, director general al Meta Platforms, proprietară a Facebook, a relatat CNN miercuri, citând surse anonime din poliţie, potrivit Reuters.

În notă se exprima regretul pentru relaţia dintre dezvoltatorii de realitate virtuală şi lumea universitară, conform CNN.


Poliția americană investighează circumstanțele în care s-a produs o explozie de la o universitate din Boston, soldată cu o persoană rănită în campus, scrie Reuters.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cercetările la faţa locului au permis descoperirea unui al doilea colet suspect, care a fost neutralizat de o brigadă de genişti, în incinta Northeastern University, potrivit poliţiei.

La sosirea lor, agenţii au constatat prezenţa unui bărbat de 45 de ani care suferise arsuri uşoare la o mână” , a precizat poliţia.

Rănitul a fost transportat la spital, potrivit AP. Cursurile universităţii au fost anulate marţi seara, dar urmau să fie reluate miercuri, a indicat poliţia campusului pe contul său Twitter. Poliţia federală va participa la investigaţii.

Potrivit canalului local de televiziune NBC Boston, persoana rănită este un salariat al universităţii şi o notă scrisă, al cărei conţinut nu a fost precizat de poliţie, era ataşată de coletul-capcană.

La Boston, amintirea atentantului care a vizat maratonul din 2013 rămâne vie. O dublă explozie s-a soldat atunci cu trei morţi şi peste 250 de răniţi.