• Aproximativ 40 de milioane de fulgere lovesc solul în SUA în fiecare an.
  • Victimele se aflau joi în parcul Lafayette, în timpul unei furtuni, când au fost lovite.
  • În urma incidentului, o parte a parcului a rămas închisă.

Un cuplu în vârstă din Wisconsin se numără printre cei trei morți după ce au fost loviți de fulger în apropierea Casei Albe din Washington DC, potrivit poliției. James Mueller, în vârstă de 76 de ani, și Donna Mueller, în vârstă de 75 de ani, se aflau în vizită în capitala SUA pentru a sărbători cea de-a 56-a aniversare a căsătoriei, a declarat nepoata lor.

Vineri, un bărbat de 29 de ani, neidentificat, rănit în urma loviturii de fulger, a murit și el. O a patra persoană a fost grav rănită. Victimele se aflau joi în parcul Lafayette, în timpul unei furtuni, când au fost lovite.

Apropierea parcului de sediul președinției americane a făcut ca membrii Serviciului Secret al SUA să fie printre primele persoane care s-au ocupat de victime. Soții Mueller au supraviețuit prin cinci copii, 10 nepoți și patru strănepoți, a declarat o rudă, Michelle McNett, pentru ziarul Milwaukee Journal Sentinel.
Casa Albă a prezentat condoleanțe familiilor celor decedați.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Ne rugăm pentru cei care încă se luptă pentru viața lor, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Un fulger i-a lovit pe cei patru oameni în apropierea unui copac de lângă gardul care înconjoară complexul Casei Albe.

În urma incidentului, o parte a parcului a rămas închisă, serviciile de urgență intervenind la fața locului. Serviciul Național de Meteorologie emisese joi o avertizare de furtună pentru această zonă.

Lafayette Square este un parc public de șapte acri situat direct la nord de Casa Albă. Acesta este adesea aglomerat de vizitatori, în special în timpul verii. Potrivit datelor americane din domeniul sănătății, aproximativ 40 de milioane de fulgere lovesc solul în SUA în fiecare an, însă șansele ca cineva să fie lovit sunt mai mici de una la un milion, iar aproape 90% dintre victimele de acest fel supraviețuiesc.