• O alertă de uragan a fost emisă pentru întinderile de coastă din Nova Scoția, Insula Prince Edward și Newfoundland.
  • Peste 82.000 de clienți din provincia Prince Edward Island au rămas, de asemenea, fără curent electric.
  • Meteorologii au avertizat că ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni care va lovi țara.

Fiona a lăsat fără curent electric peste 500.000 de clienți din Canada Atlantică sâmbătă, avariind casele cu vânturi puternice și ploi, în timp ce a ajuns la sol ca un ciclon post-tropical mare și puternic. Fiona s-a transformat din uragan în furtună post-tropicală la sfârșitul zilei de vineri, dar meteorologii au avertizat că ar putea avea în continuare vânturi cu putere de uragan și că va aduce ploi torențiale și valuri uriașe.

Peste 414.000 de clienți ai Nova Scotia Power – aproximativ 80% din cei aproape 1 milion de locuitori ai provinciei – au fost afectați de întreruperi de curent sâmbătă dimineața. Peste 82.000 de clienți din provincia Prince Edward Island au rămas, de asemenea, fără curent electric, în timp ce NB Power din New Brunswick a raportat că 44.329 de persoane au rămas fără electricitate.

Fiona, care se deplasează rapid, a ajuns pe uscat în Scoția înainte de zorii zilei de sâmbătă, cu o putere mai mică decât cea de categoria 4 pe care o avea la începutul zilei de vineri, când a trecut pe lângă Bermude, deși oficialii de acolo nu au raportat pagube grave.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Centrul canadian pentru uragane a transmis pe Twitter, sâmbătă dimineață, că Fiona are cea mai mică presiune înregistrată vreodată pentru o furtună care atinge pământul în Canada. Meteorologii au avertizat că ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni care va lovi țara.

Starea de urgență locală a fost declarată de către primarul și consiliul municipalității regionale din Cape Breton, pe fondul întreruperilor de energie electrică pe scară largă, al închiderii drumurilor și al pagubelor la case. Amploarea pagubelor nu era imediat clară la răsăritul soarelui.

O alertă de uragan a fost emisă pentru întinderile de coastă din Nova Scoția, Insula Prince Edward și Newfoundland.

Va fi unul rău, a declarat premierul Justin Trudeau, care a decis să își amâne călătoria în Japonia pentru funeraliile fostului premier asasinat Shinzo Abe.