• Principala alianţă de centru-dreapta a Uniunii Europene o va nominaliza pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene.
  • Congresul va avea loc în luna martie.
  • Nominalizarea va avea loc dacă ea doreşte să continue în această funcţie, a declarat, pentru Reuters, un europarlamentar german.

Ursula von der Leyen, o creştin-democrată germană, nu a anunţat încă dacă doreşte un al doilea mandat la conducerea executivului UE. Actualul mandatul expiră la sfârşitul acestui an.

Daniel Caspary, care conduce grupul creştin-democrat german din Parlamentul European, a spus că se aştepta ca membrii Partidului Popular European (PPE) să o nominalizeze.

„PPE o va nominaliza pe Ursula von der Leyen drept principala candidată pentru alegerile europene la Congresul său european din 6 şi 7 martie. Dacă asta vrea ea”, a spus Caspary.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Dacă Ursula von der Leyen va fi nominalizată drept candidată principală a PPE, în mod automat ea va fi nominalizată şi la funcţia de preşedintă a Comisiei. Ulterior, ea va prelua postul din fruntea CE dacă PPE va fi primul la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, după cum estimează sondajele actuale.

Citește și