• China trebuie să joace un rol în a face presiuni pentru o „pace dreaptă” în Ucraina, iar rolul său în conflict va fi vital în stabilirea relațiilor cu UE, a declarat Ursula von der Leyen.
  • „Modul în care China continuă să interacționeze cu războiul lui Putin va fi un factor determinant pentru relațiile UE-China în viitor” , a adăugat ea.
  • Volodimir Zelenski i-a adresat președintelui chinez Xi Jinping invitația de a veni într-o vizită oficială în Ucraina.

China trebuie să joace un rol în a face presiuni pentru o „pace dreaptă” în Ucraina, iar rolul său în conflict va fi vital în stabilirea relațiilor cu Uniunea Europeană, a declarat joi președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie presa străină.

China, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, are responsabilitatea de a juca un rol constructiv în promovarea unei păci bazate pe integritatea teritorială a Ucrainei, cu retragerea forțelor rusești invadatoare.

„Orice plan de pace care ar consolida de fapt anexările rusești pur și simplu nu este un plan viabil. Trebuie să fim sinceri în această privință”, a declarat Von der Leyen, potrivit Reuters, într-un discurs ținut la Bruxelles, în ajunul unei călătorii la Beijing.

„Modul în care China continuă să interacționeze cu războiul lui Putin va fi un factor determinant pentru relațiile UE-China în viitor” , a adăugat ea.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a adresat președintelui chinez Xi Jinping invitația de a veni într-o vizită oficială în Ucraina.

,,Suntem pregătiți să îl vedem aici” , a declarat Zelenski într-un interviu pentru Associated Press.

Citește și:

VIDEO. Primul interviu cu Jeremy Renner, după accidentul cu plugul de zăpadă: „Aș face-o din nou”

FOTO. Balenciaga lansează balerinii pentru bărbați. Cum arată și care este prețul unei perechi

FOTBAL. Cel mai bine plătiți jucători din Ligue 1