• Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este din nou, în Ucraina.
  • Şefa executivului de la Bruxelles a ajuns sâmbătă la Kiev, pentru discuţii privind aspiraţiile Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană.
  • Florin Jipa, editor Monitorul Apărării și Securității, avorbit în cadrul Alpeh News despre acest subiect.

Ursula Von der Leyen este din nou în Ucraina. Președintele Comisiei Europene se află la Kiev pentru
discuții privind aspirațiile Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană.

Vom discuta despre eforturile comune necesare pentru reconstrucția țării și progresele privind calea europeană a Ucrainei„, a declarat pe contul său de Twitter.

Florin Jipa, editor Monitorul Apărării și Securității, avorbit în cadrul Alpeh News despre acest subiect.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

,,Pare că aderarea Ucrainei la UE este doar o chestiune de timp. Asta ne spune prezența lui Von der Leyen în Ucraina sau putem trage alte concluzii?”

,,Am aflat zilele trecute de faptul că Georgia nu este neapărat dorită în UE. Poate fi și acesta un subiect de discuție între Von der Leyen și Zelenski?”

,,Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au cerut vineri ca şefii de stat şi de guvern să decidă asupra cererilor Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei de aderare la UE, la Reuniunea din 23-24 iunie. Sunt pregătite cele trei țări de aderare?

Este a doua vizită a preşedintei Comisiei Europene în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au cerut, joi, într-o declaraţie comună, şefilor de stat şi de guvern din ţările UE să le acorde statut de ţară candidată Ucrainei şi Republicii Moldova şi să facă demersuri pentru a adopta o decizie similară în cazul Georgiei.