Ursula von der Leyen: Rusia va fi „taiată” de la finanțele globale dacă invadează Ucraina

Șefa Comisiei Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, are îndoieli cu privire la vaccinul Sputnik V
  • Ursula von der Leyen, șefa structurii executive a Uniunii Europene, a declarat pentru televiziunea publică germană ARD că Rusia se va confrunta cu sancțiuni enorme.
  • Dar președinta Comisiei Europene nu a fost de acord cererile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a sancționa Rusia înainte de o potențială invazie pentru agresiune.
  • Ea a spus că potențialele sancțiuni vor urma unei invazii.

Rusia va fi „deconectată de la piețele financiare internaționale” dacă va invada Ucraina, a avertizat duminică seara președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, șefa structurii executive a Uniunii Europene, a declarat pentru televiziunea publică germană ARD că Rusia se va confrunta cu sancțiuni „enorme și în consecință” în cazul unei invazii, dar că fereastra către diplomație este „încă deschisă”.

„Rusia ar fi, în principiu, izolată de piețele financiare internaționale”, a spus Von der Leyen, vor fi sancțiuni impuse pentru „toate bunurile pe care le producem de care Rusia are nevoie urgentă pentru a-și moderniza și diversifica economia, unde noi suntem dominanți la nivel global și nu au niciun înlocuitor. ”.

„Mișcarea către sancțiuni este atât de enormă și de consecință încât știm că trebuie să oferim întotdeauna Rusiei șansa de a reveni la diplomație și la masa negocierilor”, a adăugat ea. „Această fereastră este încă deschisă”.

Dar președintele Comisiei Europene nu a fost de acord cererile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a sancționa Rusia înainte de o potențială invazie pentru agresiune. Ea a spus că potențialele sancțiuni vor urma unei invazii.