„Credibilitatea BNR e esențială. Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare”, afirmă USR PLUS într-un comunicat.

„Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că „deschid uși”. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat „să deschidă uși”. USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naționale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituției”, mai arată sursa citată.

Citește și Viorica Dăncilă, ținta ironiilor pe internet, după numirea la BNR. Francisc Doboș: „Accept cu o condiție: să mă facă motostivuitor”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Viorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde și va câştiga lunar aproximativ 16.000 de lei, iar Ioan Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică.