• Senatorul Ron Wyden a adresat o scrisoare Departamentului de Justiție SUA în care atrage atenția asupra riscurilor Android și iOS.
  • Apple afirmă că știa despre aceste vulnerabilități dar au primit interdicție la nivel federal de a la face publice.
  • Notificările push ar permite unor terțe părți să facă legătura între acestea și conturile utilizatorilor, afirmă Wyden.

Mesajele push trimise utilizatorilor de sistemele Google și Apple oferă informații nu doar acestor firme, dar și unor guverne din alte țări, atenționează un senator american.

Potrivit CNBC, senatorul nu a numit care ar fi aceste guverne, însă riscul există. Senatorul Ron Wyden a adresat o scrisoare Departamentului de Justiție SUA în care atrage atenția asupra riscurilor Android și iOS. Notificările push ar permite unor terțe părți să facă legătura între acestea și conturile utilizatorilor, afirmă Wyden.

Istoricul notificărilor push poate dezvălui ce aplicație a primit o notificare, când a fost primită, telefonul și contul Apple sau Google către care a fost livrată notificarea și, în unele cazuri, textul necriptat afișat în notificare, conform scrisorii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

O sursă a confirmat pentru Reuters că agențiile guvernamentale străine, precum și agențiile guvernamentale din SUA, au cerut atât de la Google, cât și de la Apple informații din notificările push. De exemplu, agențiile au cerut metadate care pot ajuta la conectarea utilizatorilor anonimi din aplicațiile de mesagerie la anumite conturi Apple și Google, potrivit raportului.

Citește și