• Informații preluate din surse obscure, distribuite de mii de ori de oameni
  • O postare de tipul „trolling”, distribuită de peste o mie de ori
  • Postarea anunță moartea unui preot din cauza vaccinului
  • Fotografia atașată este de fapt cea a actorului Christian Bale
  • Actori ca Anthony Quinn, Anthony Hopkins ori Jude Law, personaje de fake news
  • O fotografie cu Toma Caragiu, folosită de asemenea într-o postare

Trăim vremuri tare ciudate – în care știința reușește să dea lumii un vaccin în timp record, dar nu poate găsi soluția și pentru știrile false.

E epidemie de fake news în spațiul virtual, atrag atenția specialiștii – deși nu e obligatoriu să fii expert ca să-ți dai seama de asta. Odată cu pandemia, acum și cu vaccinul, informațiile false se răspândesc cu o viteză amețitoare. Unele au în spate un scop obscur, altele doar pe cel al amuzamentului.

Așa se face că postări care-i arată pe Toma Caragiu, Anthony Hopkins ori Christian Bale în roluri de film adună mii de distribuiri. Toate au alăturată povestea unui preot răpus nu de COVID-19, ci de vaccin.

O postare care anunță moartea unui preot din cauza vaccinului are atașată o fotografie în care, de fapt, este actorul Christian Bale. Postarea a fost publicată pe o pagina de Facebook de satiră, „Logos – Sabia Adevărului“.

Pe drumul de la glumă la informație certă sursa dispare, iar oamenii sunt convinși că Jude Law sau actorul care l-a jucat pe Batman sunt preoți reali injectați cu vaccinul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?