• Informații preluate din surse obscure, distribuite de mii de ori de oameni
  • O postare de tipul „trolling”, distribuită de peste o mie de ori
  • Postarea anunță moartea unui preot din cauza vaccinului
  • Fotografia atașată este de fapt cea a actorului Christian Bale
  • Actori ca Anthony Quinn, Anthony Hopkins ori Jude Law, personaje de fake news
  • O fotografie cu Toma Caragiu, folosită de asemenea într-o postare

Trăim vremuri tare ciudate – în care știința reușește să dea lumii un vaccin în timp record, dar nu poate găsi soluția și pentru știrile false.

E epidemie de fake news în spațiul virtual, atrag atenția specialiștii – deși nu e obligatoriu să fii expert ca să-ți dai seama de asta. Odată cu pandemia, acum și cu vaccinul, informațiile false se răspândesc cu o viteză amețitoare. Unele au în spate un scop obscur, altele doar pe cel al amuzamentului.

Așa se face că postări care-i arată pe Toma Caragiu, Anthony Hopkins ori Christian Bale în roluri de film adună mii de distribuiri. Toate au alăturată povestea unui preot răpus nu de COVID-19, ci de vaccin.

O postare care anunță moartea unui preot din cauza vaccinului are atașată o fotografie în care, de fapt, este actorul Christian Bale. Postarea a fost publicată pe o pagina de Facebook de satiră, „Logos – Sabia Adevărului“.

Pe drumul de la glumă la informație certă sursa dispare, iar oamenii sunt convinși că Jude Law sau actorul care l-a jucat pe Batman sunt preoți reali injectați cu vaccinul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE