• Un val de caldură fără precedent pentru această perioadă a anului s-a abătut peste Europa de vest care este în alertă de caniculă până duminică.
  • Cele mai afectate țări sunt Spania și Franța, unde temperaturile depășesc pe alocuri 40 de grade.
  • În România, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele săptămâni vremea va fi caldă în aproape toate regiunile României.

Un val de căldură fără precedent pentru această perioadă a anului s-a abătut peste Europa de vest care este în alertă de caniculă până duminică.

Cele mai afectate țări sunt Spania și Franța, unde temperaturile depășesc pe alocuri 40 de grade.

Prognoza meteo în România

În România, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele săptămâni vremea va fi caldă în aproape toate regiunile României. De asemenea, vor fi puţine precipitaţii, au stabilit specialiştii.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

În săptămâna 20-27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice şi la munte.

În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-est şi la munte.

În săptămâna 4-11 iulie mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nord- vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.