• În Ierusalim, ninsorile reprezintă o raritate, o dată la câțiva ani.
  • Străzile au fost închise, iar elevii nu au mers la școală timp de o zi.
  • Doar credincioșii cei mai devotați au urcat la Muntele Templului pentru a se ruga.

Ierusalim a fost acoperit de zăpadă, ceea ce se întâmplă foarte rar. A fost o dată ca niciodată. Așa vor începe peste ani poveștile despre ninsoarea din ianuarie 2022 de la Ierusalim. Zăpada a acoperit orașul sfânt, un eveniment extrem de rar. Uimiți și bucuroși, localnicii nu au vrut să piardă ocazia. Și-au făcut selfie printre fulgi, s-au bătut cu bulgări și au făcut oameni de zăpadă. Cam nereușiți, dar cum la Iersualim ninge rar, e clar că localnicii nu au experiență.

Joi, domul de aur al orașului sfânt a fost acoperit de zăpadă. Principalele autostrăzi către Ierusalim și arterele sale principale au fost închise, iar școlile și întreprinderile au fost închise pentru o zi, în timp ce utilajele municipale de deszăpezire au lucrat pentru a curăța străzile.

De asemenea, poliția israeliană a închis principalele autostrăzi din Cisiordania, zonă muntoasă, din cauza condițiilor rutiere periculoase. Doar cei mai devotați credincioși au urcat astăzi pe Muntele Templului. Musulmanii și evreii hasidici s-au rugat cot la cot în zăpadă. O persoană a construit un om de zăpadă în forma unei rachete Hamas înfășurată într-un steag al organizației teroriste pe Muntele Templului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

O furtună de iarnă s-a abătut asupra Mediteranei de Est, aducând ploi abundente și vânt puternic în Orientul Mijlociu. Istanbul și Atena au fost acoperite de zăpadă la începutul acestei săptămâni.

În regiunea colinară centrală a Israelului, inclusiv în Ierusalim, ninge o dată la câțiva ani, deși previziunile de zăpadă nu se confirmă. Furtuna a adus zăpadă și în nord, iar în alte părți ale țării au fost înregistrate vânturi puternice și precipitații abundente.