Valeri Matskevici a povestit pentru Aleph News că în Belarus, dar și în Rusia, canalele de propagandă vorbesc cu admirație despre faptul că Lukașenko a desfășurat operațiunea specială prin care l-a arestat pe Roman Protasevici.

„Nimeni nu vorbește despre amenințarea cu bombă. Toți înțeleg că e un pretext”, a spus Valeri Matskevici.

Valeri Matskevici: „Hamas este indignat că dictatorul din Belarus îi afectează imaginea”

Gruparea teroristă Hamas, despre care Lukaşenko spune că le-ar fi trimis un e-mail de ameninţare dispecerilor belaruşi, a venit cu o reacţie oficială. Hamas este indignat, spune că totul e o speculaţie şi că nu a participat la asta. Este revoltat că dictatorul din Belarus îi afectează în felul ăsta imaginea”, a spus Valeri Matskevici.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Valeri Matskevici: „Bugetul statului e pentru salariile agenţilor de securitate”

„Orice situaţie poate declanşa noi proteste în masă. Lukaşenko ca şi cum ar fi pus capacul unei butelii cu apă clocotită… În orice moment poate exploda. Oamenii care lucrează în Belarus înţeleg că impozitele pe care le plătesc nu sunt pentru dezvoltarea comunităţii, a educaţiei, a culturii, ci pentru menţinerea regimului, pentru salariile agenţilor de securitate”, a mărturisit Valeri Matskevici.

Valeri Matskevici: „Agenţii de securitate fac ce li se spune pentru că primesc sume mari de bani”

„Este foarte important ca Lukaşeno să piardă sprijinul agenţilor de securitate. Serviciile speciale, Armata, Poliţia – agenţii fac ce li se spune pentru că primesc sume mari de bani. Dacă va fi o politică dură de sancţionare, Lukaşenko nu va mai avea cu ce să-i plătească”, a conchis Valeri Matskevici.