• Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, face parte din echipa de medici care vaccinează azi la Sala Palatului, București.
  • Valeriu Gheorghiță: „Numărul persoanelor care doresc să se vaccineze va crește, având în vedere că schema de vaccinare cu serul Johnson&Johnson este mult mai simplă”.
  • Valeriu Gheorghiță: „În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, este obligatorie prezența unuia dintre părinți”.

Valeriu Gheorghiță se află sâmbătă, 29 mai 2021, la Sala Palatului, implicându-se în vaccinarea anti-COVID a românilor. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că este obligatorie prezența unuia dintre părinți în cazul vaccinării copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a declarat că la mai bine de 5 luni de la debutul campaniei în România, media lunară de persoane vaccinate cu cel puțin o doză este de 840 de mii de persoane.

„Numărul persoanelor care doresc să se vaccineze va crește, având în vedere că schema de vaccinare cu serul Johnson&Johnson este mult mai simplă, fiind vorba despre doar o singură doză.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Reușita campaniei de vaccinare se mută din zona centrală la nivel local, de județ. Fiecare găsește modalități inedite și locații de vaccinare astfel încât fiecare să-și găsească vaccinul mai aproape.

Deși în ultimele săptămâni am înregistrat o scădere a numărului de persoane vaccinate cu o doză, nu se corelează cu scăderea intenției de vaccinare. Este vorba despre accesibilitatea vaccinului. Acesta trebuie să fie adus mai aproape de beneficiar. Procesul de vaccinare nu a fost suficient de potrivit cu programul fiecăruia dintre noi”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheroghiță a mai precizat că în cazul vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, aceștia trebuie să fie însoțiți obligatoriu de unul dintre părinți, iar schema de vaccinare este similară cu cea a adulților.