• În Marea Britanie și Franța au ars 10.000 de hectare de pădure.
  • Gazele care provoacă efectul de seră își măresc intensitatea și durata.
  • 80% din Portugalia continentală este expusă riscului de incendii.

În Marea Britanie și Franța au ars 10.000 de hectare de pădure. Gazele care provoacă efectul de seră își măresc intensitatea și durata. 80% din Portugalia continentală este expusă riscului de incendii.

Valul de căldură și secetă extremă afectează Europa. Cele mai lovite țări sunt Portugalia și Spania, anunță purtătorul de cuvânt al Organizației Meteorologice Mondiale, de la Geneva.

Termometrele înregistrează peste 42 de grade celsius. Apogeul fenomenului este așteptat mâine. În Extremadura au ars deja 25.000 de hectare de vegetație. Potrivit guvernului spaniol, de la 1 ianuarie până la 3 iulie, în țară au ars peste 700 de mii de hectare de pădure, aproape dublu față de media din ultimii zece ani.

Recomandări

MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN

În centrul Portugaliei au fost evacuați locuitorii din mai multe sate din cauza incendiilor. Focul amenință locuințele oamenilor și aproape de capittală.

Și în Franța temperaturile extreme se prelungesc.
În Gironde 1000 de hectare de pădure au fost acaparate de flăcări, în două incendii mari. Patru avioane și o mulțime de pompieri sunt mobilizați, cu ajutor venit din departamentele vecine. În sud-vestul Franței mai mulți localnici au fost evacuți.

Vom avem parte de tot mai multe astfel de fenomene și asta din cauza schimbărilor climatice.
Și Marea Britanie cunoscută pentru vremea rece va depăsi 35 de grade celsius. Iar autorițățile fac apel la Britanici să economisească fiecare picătură de apă, chiar și cea pe care o folosesc pentru ceai.