• România a intrat în valul de caniculă care face ravagii în Europa.
  • ANM avertizează că temperaturile vor ajunge până la 40 de grade.
  • De mâine 9 județe sunt sub cod portocaliu de caniculă.

Ne-a prins canicula din urmă – de azi România intră oficial în rândul țărilor europene care se luptă cu căldurile extreme și cu seceta. Seful anti-canicula si anti-secetă e Arafat. El ne vorbește ca în pandemie: stăți în casă!

Urmează un weekend greu pentru români, temperaturile o să ajungă până la 40 de grade în unele zone. Astăzi sunt 12 județe din țară sub cod galben de caniculă, de mâine vor fi 20 și alte 9 sub cod portocaliu – alerta meteo dată de ANM este valabilă până duminică.

Arafat a făcut ședință la Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a găsit soluția de combatere a caniculei – le recomandă oamenilor să… stea în case. Românii ar trebui să își adapteze programul de lucru în funcție de căldură și să nu se expună la soare intre orele 11 și 18.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Statul ne ajute să trecem peste caniculă

Statul o să ne ajute să trecem peste caniculă cu puncte de prim ajutor, de adăpostire și cu apă. Ședință de urgență a fost și la Ministeriul Mediului unde s-a hotărât să combatem seceta și canicula cu o monitorizare mai atentă a apelor și pădurilor. În România există zone unde rezervele de apă sunt sub 30%.

În Europa, Spania este țara cea mai afecatata de caniculă – cu 200.000 de hectare care au ars în acest an. Spaniolii s-au confruntat și astăzi cu incendii mari de vegetație în Tenerife și Zaragoza unde în ultimile două zile au murit doi oameni în timp ce încercau să stingă flăcările. Șase comunități din țară sunt afectate constant de incedii provocate de caniculă.

Americanii scot bani din fondurile federale ca să treacă peste caniculă. Biden a anunțat că distribuie aproape 400 de milioane de dolari ca statele să poate cumpără aparate de aer condiționat și să creeze centre unde oamenii se pot răcorii.