• Vasile Dîncu a precizat că ruşii „încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.
  • Ministrul Dîncu a vorbit şi despre dezinformările venite din partea rusă.
  • Statele Unite avertizează marţi împotriva unei tentative de escaladare a tensiunilor.

Incidentele din regiunea transnistreană reprezintă o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele, în acest moment, nu are şanse să se dezvolte, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele noastre, în acest moment, nu are şanse să se dezvolte, să se desfăşoare. Sigur că Republica Moldova, guvernul Republicii Moldova, Preşedinţia gestionează această situaţie, sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situatii, dar nu vedem ca fiind o problema”, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre incidentele din regiunea transnistreană.

Ministrul Apărării afirmă că nu există riscul unui război în Republica Moldova.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
TRANSFER LA „SALA DE CORECȚIE"
AM BANI DE DAT, LA MALL DE CONSUMAT

„Ne afectează numai în măsura în care devenim cutie de rezonanţă pentru propaganda Moscovei, atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutie de rezonanţă, nu are niciun sens, pentru că ei în fiecare zi caută în războiul acesta hibrid, complex, să afecteze, să atenţioneze, să atingă opinia publică din ţările din zonă care sprijină Ucraina. Deci nu ne afectează şi nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova”, conchide Dîncu.