Lider PSD: „Dragnea poate să-și revendice dreptul de a reveni în partid, și-a ispășit pedeapsa”

Codrin Ștefănescu despre viața lui Dragnea în închisoare: „I-au interzis dreptul la muncă” Sursa Foto: Profimedia

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea să revină în PSD, Vasile Dîncu a explicat că are tot dreptul să facă acest lucru, după ce și-a ispășit pedeapsa.

„Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a afirmat Vasile Dîncu, potrivit Digi24.

Dreptul unui fost lider de a reveni în partid ține de modul în care acesta a știut să-și respecte colegii

„Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Totodată, Vasile Dîncu a afirmat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis, pentru că nu a fost pus pe lista scurtă a celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon.

„Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.

Pe 12 aprilie, Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din închisoare. Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova, din 27 mai 2019, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.