• Ouellet, o figură proeminentă a Bisericii Catolice, neagă ,,ferm” acuzația că a agresat sexual o femeie din Quebec.
  • Ouellet califică acuzațiile drept ,,defăimătoare” și spune că va participa la un proces pentru a-și reabilita numele.
  • Papa spune că nu sunt suficiente dovezi pentru a-l investiga pe cardinalul canadian.

Cardinalul canadian Marc Ouellet, care se confruntă în ţara sa cu acuzaţii de agresiune sexuală formulate de o femeie desemnată doar prin litera ,,F”, a ,,negat ferm’‘ vineri aceste învinuiri, pe care le-a catalogat ,,defăimătoare” , scrie Reuters.

,,După ce am luat la cunoştinţă falsele acuzaţii formulate împotriva mea de reclamanta (F.), neg în mod ferm un comportament necorespunzător în legătură cu persoana sa” , a afirmat Ouellet într-o declaraţie publicată pe pagina de internet a Vaticanului.

,,Consider defăimătoare interpretarea şi difuzarea acestor acuzaţii ca fiind agresiuni sexuale. Dacă va fi deschisă o anchetă civilă, voi participa în mod activ pentru ca adevărul să fie stabilit şi ca nevinovăţia mea să fie recunoscută” , a încheiat cardinalul.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La rândul său, papa Francisc a exclus joi deschiderea unei noi anchete împotriva cardinalului din lipsa ,,unor elemente suficiente”.

În 2021, Suveranul Pontif a răspuns unei scrisori trimise de F, numindu-l pe ,,părintele Jacques Servais să ancheteze asupra cardinalului Marc Ouellet„. Şi exact pe baza elementelor reunite de părintele Servais, papa a decis să excludă o anchetă împotriva lui Ouellet, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Ouellet intenționează să participe activ pentru ca nevinovăția sa să fie recunoscută

Purtătorul de cuvânt precizează că părintele Servais, a cărui anchetă preliminară a ajuns la concluzia absenţei unor elemente suficiente, a fost din nou contactat de papa, care a primit asigurarea că nu există motiv pentru continuarea procedurii.

În mod neobişnuit, comunicatul lui Bruni, redactat în italiană, citează declaraţiile în franceză ale părintelui Servais, un iezuit la fel ca şi papa Francisc:

,,Nu există niciun motiv întemeiat pentru deschiderea unei anchete referitoare la agresarea sexuală a persoanei F. de către cardinalul M. Ouellet’‘ , afirmă el.

,,Nici în raportul scris (al lui F., n.red) şi trimis Sfântului Părinte, nici în mărturia prin Zoom pe care am luat-o apoi în prezenţa unui membru al Comitetului diocezan ad hoc, această persoană nu a formulat o acuzaţie care să furnizeze material pentru o astfel de anchetă” , a scris părintele Servais.