• Documentul prezentat luni de Vatican afirmă că maternitatea surogat încalcă atât demnitatea mamei surogat, cât și a copilului său.
  • Reuters notează însă că nu există indicii care să sugereze că noul document a fost pregătit pentru a calma tensiunile din cadrul bisericii.
  • Papa Francisc a aprobat acum documentul după ce a solicitat ca el să menționeze „sărăcia, situația migranților, violența împotriva femeilor, traficul de persoane, războiul și alte subiecte”.

Vaticanul și-a reafirmat luni opoziția față de maternitatea surogat, operațiile de schimbare a sexului, teoria identității de gen, precum și față de avort și eutanasie, relatează Reuters. Documentul prezentat luni de Vatican afirmă că maternitatea surogat încalcă atât demnitatea mamei surogat, cât și a copilului său, „Dignitas infinita” amintind de asemenea de comentariile făcute de papa Francisc asupra subiectului în luna ianuarie.

Reuters notează însă că nu există indicii care să sugereze că noul document, care tratează subiectele pe care Biserica Catolică le consideră amenințări la adresa demnității umane, a fost pregătit pentru a calma tensiunile din cadrul bisericii.

Cardinalul Victor Manuel Fernandez, șeful DDF, a precizat că Papa Francisc a aprobat acum documentul după ce a solicitat ca el să menționeze de asemenea „sărăcia, situația migranților, violența împotriva femeilor, traficul de persoane, războiul și alte subiecte”

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

De altfel, suveranul pontif argentinian i-a încurajat duminică pe politicieni „să se oprească puţin şi să încerce să negocieze” pacea în Ucraina şi în Orientul Mijlociu şi şi-a exprimat sprijinul pentru „toţi” cei care lucrează pentru a reduce tensiunile.

„Fie ca rugăciunea noastră pentru pace să nu eşueze, pentru o pace dreaptă şi durabilă, în special pentru Ucraina martirizată şi, de asemenea, pentru Palestina şi Israel”, a încurajat pontiful de la fereastra Palatului Apostolic după rugăciunea Regina Coeli.

Citește și