Viața regretatei Regine Elisabeta a II-a este prezentată într-o nouă carte de benzi desenate

Britain's Queen Elizabeth II, Patron, smiles as she leaves after attending a Service of Thanksgiving to mark the Centenary of the Royal British Legion at Westminster Abbey, in London, Tuesday, Oct. 12, 2021. (AP Photo/Frank Augstein, Pool)

Viața Reginei Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, este celebrată într-o nouă carte de benzi desenate de TidalWave Comics. Cartea cuprinde viața ei publică și privată, evenimente importante, scandaluri de familie și crize.

Regina a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, și a fost înmormântată alături de iubitul ei soț, prințul Philip, pe 19 septembrie, după o zi în care Marea Britanie și întreaga lume și-au luat un ultim rămas bun de la ea, într-un spectacol orbitor de fast și ceremonie.

Publicația glossy de 30 de pagini, care face parte din seria Tribute” a editurii, începe cu apicultorul regal care anunță stupii de la palat de moartea reginei, o tradiție veche de secole care își are rădăcinile în superstițiile legate de producția de miere.

Am vrut să încep cu ceva mic – legenda albinelor – și să închei cu ceva mare – înmormântarea vizionată de milioane de oameni din întreaga lume”, a declarat co-scenaristul Michael Frizell într-un comunicat. A fost un mod potrivit de a-i descrie cei 70 de ani de domnie”.

Printre cei 2.000 de enoriași prezenți la Westminster Abbey, unde monarhii s-au căsătorit, au fost înmormântați și încoronați în ultimii 1.000 de ani, s-au numărat aproximativ 500 de președinți, prim-miniștri, membri ai familiei regale străine și demnitari. Cartea, lansată miercuri, este disponibilă în format digital și în coperți cartonate și moi.

Exit mobile version