• Activiștii „Just Stop Oil” au protestat la Madame Tussauds din Londra, atacând statuia de ceară a regelui Charles al III-lea.
  • Protestatarii s-au înregistrat în timp ce vandalizau statuia.
  • Este ultima dintr-o listă lungă de acțiuni perturbatoare ale grupului în ultimele săptămâni, inclusiv atacarea unui Van Gough.

Activişti ercologişti din grupul „Just Stop Oil” au aruncat cu o prăjitură în statuia de ceară a regelui Charles al III-lea de la Muzeul Madame Tussauds, în cadrul unei serii de acţiuni de protest începute la începutul acestei luni, potrivit The Independent.

FOTO – BCC

Doi membri ai grupului, care cumpăraseră bilete la muzeu, au mânjit cu o prăjitură fața statuii de ceară a regelui, un apărător înfocat al mediului, susține „Just Stop Oil”.

În cursul acestei acţiuni, unul dintre activişti a repetat declaraţii dintr-un discurs pe care Charles, pe atunci prinţ de Wales, l-a susţinut în 2019, în care sublinia că tinerii din generaţia nepoţilor săi „cer fapte imediate şi nu doar vorbe” .

Ştiinţa este clară. Cererea este clară: doar opriţi noile proiecte petroliere şi gazifere. E floare la ureche (a piece of cake, în engleză)” , au anunţat într-un comunicat activiştii Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, şi Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani.

Potrivit presei, patru persoane au fost arestate.

Activişti din cadrul grupului ecologist „Last Generation” au aruncat cu piure, duminică, pe tabloul „Les Meules” al lui Claude Monet, la un muzeu din Potsdam, în Germania.