• Val de violenţe cu arme în campusurile din SUA.
  • Trei persoane au murit şi două au fost rănite într-un schimb de focuri de armă în campusul Universităţii din Virginia.
  • Suspectul este încă în libertate, „înarmat şi periculos” .

Val de violenţe cu arme în campusurile din SUA. Trei persoane au murit şi două au fost rănite într-un schimb de focuri de armă în campusul Universităţii din Virginia. Suspectul este încă în libertate, înarmat şi periculos” .

Schimbul de focuri a avut loc duminică seara târziu, a anunţat poliţia universitară într-un mesaj pe Twitter, adăugând că suspectul este încă în libertate, înarmat şi periculos” , relatează Reuters.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

Poliţia universitară a identificat un student, Christopher Darnell Jones, ca fiind suspectul, şi a precizat că acesta e căutat.

Jones purta o jachetă vişinie, blugi albaştri şi pantofi roşii şi este posibil să fi condus un SUV negru” , potrivit autorităţilor.

Un e-mail trimis corpului studenţesc de către vicepreşedintele universităţii a recomandat ca studenţii să rămână în adăpost, în campus.

Împuşcăturile sunt cele mai recente dintr-un val de violenţe cu arme de foc în campusurile universitare şi liceale din SUA în ultimii ani. Sângele vărsat a alimentat dezbaterea privind restricţiile mai stricte privind accesul la arme în Statele Unite, unde al doilea amendament al Constituţiei garantează dreptul de a purta arme.

Potrivit CNN, care citează Gun Violence Archive, în acest an au avut loc aproape 600 de schimburi de focuri în SUA. Cel puţin 68 de schimburi de focuri de armă au avut loc în şcoli, dintre care 15 în campusuri universitare.