• Deși rămâne neclar dacă persoana a fost infectată cu COVID sau vaccinată, rata de vaccinare rămâne scăzută în rândul persoanelor în vârstă din China.
  • Greșeala vine în contextul în care închiderea Shanghaiului intră în a cincea săptămână, iar cazurile noi de COVID continuă să crească în fiecare zi.
  • Pacientul viu a fost dus la morgă într-un cearșaf galben.

Cel mai recent clip de pe reţelele sociale arată o scenă de coşmar pentru un pacient din Shanghai: persoane care încarcă un cadavru înfăşurat într-un cearşaf galben, în curtea unui spital pentru bătrâni. Portarii cheamă o asistentă, îi fac semn să deschidă geanta, pentru că au observat că din interior vin semne de viaţă

În acel moment, asistenta se întoarce la cabinet, se consultă cu superiorii şi acceptă să ia aşternutul înapoi şi să aducă pacientul încă în viaţă sau nedecedat în secţie.

O scenă de haos pentru un pacient COVID-19, emblematică a numeroaselor anxietăţi provocate de valul de COVID-19 care asediază Shanghaiul de la începutul lunii martie.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Este în „condiţii stabile”

Infecţiile în rândul celor 26 de milioane de locuitori sunt în sfârşit în scădere (ieri au fost aproximativ 7.000). Totalul a depăşit 600.000, marea majoritate sunt asimptomatici, dar toţi ajung în izolare, în centre în care condiţiile de igienă şi primire sunt critice.

Până pe 17 aprilie, autorităţile nu au raportat niciun deces, deşi de zile circulă informaţii despre zeci de decese în adăposturi şi case de îngrijire pentru bătrâni.

Videoclipul care a devenit viral pe rețelele sociale, de la spitalul de bătrâni Xinchangzheng, din cartierul Putuo, pare să confirme suspiciunile legate de criza din unităţile spitaliceşti din Shanghai.

Autorităţile au deschis o anchetă în cazul acestui pacient, fără a dezvălui, însă, dacă pacientul din sacul morţii era infectat cu COVID-19 sau nu. Condiţiile acestuia „sunt stabile”, au transmis medicii.