• Tiruri de rachete au vizat împrejurimile consulatului Turciei la Mosul, oraş în nordul Irakului, provocând pagube materiale în sector.
  • ,,Nu s-au înregistrat pierderi umane, ci doar daune materiale minore„, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate locale.
  • Armata turcă efectuează frecvent bombardamente în nordul Irakului şi a trimis pe teren unităţi speciale, în ofensiva împotriva organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Mai multe rachete au căzut, miercuri dimineaţă, în incinta Consulatului Turciei din oraşul Mosul, situat în nordul Irakului, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul Le Figaro.

Rachetele au căzut în zona Al-Hadba din Mosul, în curtea Consulatului Turciei din regiunea irakiană Kurdistan. ,,Nu s-au înregistrat pierderi umane, ci doar daune materiale minore„, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate locale.

,,Patru rachete au căzut în sectorul Consulatului turc, în zona rezidenţială Al-Hadba„, a confirmat deputatul irakian Shirwan Dobardani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Atacul, care nu a fost revendicat, intervine după bombardamentele care au vizat pe 20 iulie o staţiune turistică din zona Parah. Nouă persoane au fost ucise, iar alte 23 au fost rănite în atacul pe care Guvernul de la Bagdad îl atribuie Turciei. Armata turcă a negat responsabilitatea pentru acest atac.

Irakul a cerut marţi Consiliului de Securitate ONU să condamne ,,prezenţa ilegală a forţelor militare turce pe teritoriul irakian”.

Ministrul irakian de Externe, Fuad Hussein, a denunţat decizia Parlamentului de la Ankara din octombrie 2021 de a prelungi prezenţa militară pe teritoriul Irakului.

Administraţia de la Ankara a condamnat vehement atacul. ,,Condamnăm acest atac în cei mai puternici termeni şi aşteptăm ca cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei cât mai curând posibil. Reiterăm apelul adresat autorităţilor irakiene de a se concentra pe combaterea terorismului şi de a pune capăt prezenţei teroriştilor pe teritoriul său”, a transmis Ministerul de Externe de la Ankara, citat de agenţia Reuters.

Armata turcă efectuează frecvent bombardamente în nordul Irakului şi a trimis pe teren unităţi speciale, în ofensiva împotriva organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).