Un atac cu dronă a vizat sâmbătă Statul Major al flotei ruse la Marea Neagră, în Sevastopol, fără să facă răniţi, potrivit oficialilor din Crimeea.

Drona a fost doborâtă chiar deasupra Statului Major al flotei, a căzut pe acoperiş şi a luat foc” , a scris Razvojaiev pe contul său de Telegram. Incidentul ,,nu a provocat pagube majore” , nici răniţi, a adăugat el, atribuind atacul forţelor ucrainene.

Așa-numitul ,,guvernator al Sevastopilului” Mihail Razvojaiev a declarat inițial că drona ,,nu a fost doborâtă” , iar o jumătate de oră mai târziu a raportat că UAV-ul a fost ,,doborât„, dar pur și simplu a căzut pe acoperișul sediului Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Acesta este cel de-al doilea atac cu dronă împotriva Statului Major al flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în mai puţin de o lună.

Noul incident are loc în contextul în care explozii şi atacuri vizând infrastructuri militare ruse se înmulţesc în Crimeea.

Marţi, explozii au avut loc la o bază militară şi la un depozit de muniţii din Crimeea, Rusia calificând incidentul drept un act de sabotaj.