VIDEO. Erdogan se adresează susținătorilor opoziției: „Victoria noastră va fi victoria întregii țări”

FOTO - Twitter via TRT World now
  • Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a adresat susținătorilor opoziției în timpul discursului său din districtul Beykoz din Istanbul.
  • ,,Cred că susținătorii opoziției vor vota și ei pentru noi în turul doi al alegerilor prezidențiale care va avea loc mâine, 28 mai” , a spus el.
  • Erdogan a făcut apel la toți cetățenii să participe la vot.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a adresat susținătorilor opoziției în timpul discursului său din districtul Beykoz din Istanbul, scrie presa internațională.

,,Cred că susținătorii opoziției vor vota și ei pentru noi în turul doi al alegerilor prezidențiale care va avea loc mâine, 28 mai” , a spus el.

Erdogan a făcut apel la toți cetățenii să participe la vot: ,,Victoria noastră va fi victoria întregii țări. Democrația noastră va învinge” .

În primul tur de scrutin, Erdogan a adunat 49.52% din voturi, devansându-l cu câteva procente pe contracandidatul său social democrat, Kemal Kîlîcidarolu, care a obținut 44.88%. Acesta a candidat ca reprezentnant al unei coaliţii de şase partide de opoziţi.

Deși a sfidat sondajele, sunt motive de îngrijorare pentru Erdogan. Faptul că nu a obținut peste 50 de procente arată o scădere a popularității sale, dar și a partidului Justiție și Dezvoltare.

Electoratul din Turcia votează în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere, notează Reuters.

Aceste alegeri prezidențiale vor decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, care vor fi prioritățile economice şi care va fi politica sa externă.

Citește și

VIDEO. Beyonce, mesaj emoţionant pentru Tina Turner la un concert în Paris

„Mâine, poimâine sau peste o săptămână”: Ucraina este pregătită să-și lanseze contraofensiva

FOTO. Doi activiști pentru climă sunt acuzați pentru deteriorarea expoziției Edgar Degas de la National Gallery of Art