• Flota Marinei Armatei Populare de Eliberare a Chinei a mai adăugat trei nave pe lista celor aproape 400 deja existente.
  • Într-un exercițiu militar uriaș, chinezii au prezentat două nave de tip distrugător-055 și o navă de asalt tip 075.
  • Într-un videoclip publicat de Marina Chineză, navele CNS Anshan și CNS Wuxi, alături de nava de asalt CNS Guangxi au fost deja trimise în exerciții militare menite să intimideze SUA.


Flota Marinei Armatei Populare de Eliberare a Chinei a mai adăugat trei nave pe lista celor aproape 550 deja existente.

Nava de tip 055 este cea mai recentă navă de război chinezească, cu un deplasament de 12.000 de tone și e echipată cu rachete anti-navă, anti-aeriană, anti-submarin și anti-rachetă.

Distrugătorul are o capacitate de a lansa 112 rachete diferite, inclusiv rachete cu o rază mare de acțiune. Are o capacitate de luptă mult mai mare decât navele 052D, cea mai puternică navă înainte de apariția 055. Analiștii militari spun că această navă are 180 de metri lungime, asemănătoare cu nava-amiral a Rusiei, Moskva, scufundată în Marea Neagră, conform China Daily.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Li Jie, un cercetător chinez a comparat această navă cu clasa Ticonderoga a navelor americane de luptă. CNS Nanchang, CNS Lhasa și CNS Dalian sunt alte distrugătoare din această categorie, aflate în posesia Chinei. Chinezii se laudă de asemenea cu nave de tipul 075, cu o lungime de 250 de metri, care pot transporta elicoptere și blindate.

China își expune tot mai des flota impresionantă, într-un context îngrijorător pentru Pacific și Taiwan, o insulă râvnită de chinezi de zeci de ani. În urmă cu doi ani, președintele chinez Xi Jinping le cerea soldaților săi „să nu se teamă de moarte și să se concentreze asupra pregătirii pentru a câștiga războaie”, semn că vremurile când China se înclina în fața Japoniei și a altor țări „inamice” e istorie.