• O explozia a vut loc la gazoductul de export gaze Urengoi-Pomary-Uzhhorod, care pleacă din nord-vestul Siberiei, în Rusia, şi trece prin Ucraina, anunţă media rusă.
  • Oficialii locali au declarat că trei persoane au murit și o alta a fost rănită şi că fluxul de gaz prin secţiunea respectivă a conductei a fost întrerupt începând cu ora 13:50.
  • Conducta, care aduce gaz în Europa din regiunea arctică a Rusiei, a fost construită în anii 1980.

O explozia a vut loc la gazoductul de export gaze Urengoi-Pomary-Uzhhorod, care pleacă din nord-vestul Siberiei, în Rusia, şi trece prin Ucraina, anunţă media rusă.

Oficialii locali au declarat pe Telegram că trei persoane au murit și una a fost rănită şi că fluxul de gaz prin secţiunea respectivă a conductei a fost întrerupt începând cu ora 13:50 (1050 GMT).

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Chuvashia a declarat că conducta a fost secţionată în apropierea satului Kalinino, la aproximativ 150 km vest de oraşul Kazan de pe Volga, şi că flacăra a fost stinsă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Conducta, care aduce gaz în Europa din regiunea arctică a Rusiei, a fost construită în anii 1980. Acesta intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa.