• Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi două au fost rănite, vineri seara, într-un atac armat în centrul oraşului Tel Aviv.
  • Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a declarat că îngrijeşte două persoane după un atac armat în Tel Aviv.
  • ,,Teroristul a fost neutralizat”, potrivit sursei citate.

UPDATE Victima decedată era un turist italian

Un turist italian a fost ucis și alte șapte persoane au fost rănite într-un presupus atac cu mașina în apropierea unei plaje din Tel Aviv, spun autoritățile israeliene. Victima decedată este un bărbat în vârsta de 30 de ani şi cei șase răniţi, dintre care doi în stare gravă, au fost evacuaţi spre spitale din regiunea Tel Aviv, scrie sursa citată.

Știre inițială

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi patru au fost rănite, vineri seara, într-un atac armat în centrul oraşului Tel Aviv, au informat salvatorii israelieni, atac ce survine pe fondul unor recrudescenţe a violenţelor în ultimele zile în Orientul Mijlociu, scrie The Times Of Israel.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a declarat anterior, într-un scurt comunicat, că îngrijeşte două persoane după un atac armat în Tel Aviv.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

,,Teroristul a fost neutralizat”, potrivit sursei citate.

Aceasta este o știre în curs de dezvoltare și va fi actualizată.

Armata israeliană a lansat joi seară raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, după ce Israelul a fost vizat cu câteva ore mai înainte de peste treizeci de rachete trase din Liban, un atac de o amploare fără precedent în ultimii 17 ani, relatează presa israeliană, citeaza CNN și Al Jazeera.

Cel puţin trei explozii au fost auzite în Gaza în jurul orei 23:15, ulterior armata israeliană anunţând că ,,efectuează lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza” .

Presa palestiniană a relatat că membrii Hamas au lansat, la rândul lor, rachete antiaeriene asupra avioanelor israeliene deasupra Fâşiei Gaza, pe fondul atacurilor aeriene în curs, dar astfel rachete, lansate de pe umăr, nu reprezintă o ameninţare pentru avioanele de luptă israeliene, scrie Times of Israel.

Sirenele de avertizare pentru tiruri cu rachete au răsunat în oraşe isreliene din apropierea Fâşiei Gaza, Karmia şi Netiv HaAssara, la graniţa de nord cu Fâşia Gaza.

Potrivit armatei israeliene, atacurile aeriene au vizat două tuneluri Hamas şi două fabrici de arme în Gaza.

Primul tunel a fost localizat în apropiere de oraşul Beit Hanoun, iar cel de-al doilea, în apropierea oraşului Khan Younis din sudul Fâşiei Gaza. În plus, două locaţii care ar fi fost folosite de Hamas pentru a fabrica arme au fost vizate de raidurile israeliene.

,,Loviturile au fost efectuate ca răspuns la încălcările de securitate comise de Hamas în ultimele zile” , a precizat armata israeliană, referindu-se la atacurile cu rachete dinspre Fâşia Gaza şi la un atac major cu rachete dinspre Liban, care s-a petrecut joi.

,,Armata consideră organizaţia teroristă Hamas responsabilă pentru toate activităţile teroriste care emană din Fâşia Gaza şi va suporta consecinţele încălcărilor de securitate împotriva Israelului”, anunţă forţele israeliene.

,,Îi vom lovi pe inamicii noştri şi ei vor plăti preţul pentru fiecare agresiune” , declarase ceva mai devreme premierul israelian Benjamin Netanyahu în deschiderea unei reuniuni a cabinetului de securitate.

În cursul după-amiezii, peste 30 de rachete au fost lansate din Liban spre Israel, o escaladare fără precedent pe frontul israeliano-libanez din 2006 încoace, scrie Al Jazeera.