• Deșeurile au fost descoperite pe Makalu, al cincilea cel mai înalt vârf montan din lume.
  • Alpiniștii au transformat Himalaya într-o „uriașă groapă de gunoi”.
  • Alpinistul, Tenzi Sherpa, a declarat că se simte „atât de trist de fiecare dată” când se află în expediții în lanțul muntos.

Grămezile uriașe de deșeuri care au transformat Himalaya într-o uriașă groapă de gunoi sunt expuse într-o înregistrare video, declară Daily Mail. Tenzi Sherpa a postat pe Instagram videoclipul taberei de pe Muntele Everest ce este acoperit desticle, boluri de oțel, linguri și hârtie”.

Alpinistul, care a escaladat Himalaya în urmă cu mai puțin de o săptămână, a declarat că se simte atât de trist de fiecare dată” când se află în expediții în lanțul muntos. Originar din regiunea Himalaya, el acuză companiile” că își lasă „gunoaiele pe munte”.

Sursă: The Independent

Luc Boisnard, în vârstă de 53 de ani, a declarat că alpiniștii aruncau, de asemenea, deșeuri în ghețari, de unde acestea vor reapărea peste 200 de ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

O analiză realizată în 2022 de Universitatea Lincoln a stabilit că sistemul de depunere a gunoiului (GDS) nu a atins obiectivele dorite în gestionarea deșeurilor, în special din cauza nivelului scăzut de acceptare în rândul părților interesate și a nivelului scăzut de sprijin guvernamental”, potrivit lui Tsewang Nuru Sherpa. Potrivit observatorilor, deșeurile sunt un produs secundar al expediților, în condițiile în care aproximativ 600 de persoane escaladează Everestul în fiecare an.

Citește și:

FOTO. Iubitorii de artă descoperă un „iPhone” care călătorește în timp într-o operă de artă din 1882

VIDEO. Colierul de pe Titanic. Ce au descoperit exploratorii în adâncuri

Ucraina și aliații plănuiesc un summit de pace fără Rusia: „Fără ruși, dar toți ceilalți vor fi bineveniți”