• Cei doi piloţi, un medic şi o familie de turişti sloveni, între care o fetiţă de 13 ani sunt cele şapte persoane din elicopterul care s-a prăbuşit în Italia.
  • Nu a fost găsit niciun supravieţuitor, iar între victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, director tehnic la Pro Plus Ltd.
  • O purtătoare de cuvânt a biroului de poliţie din Foggia a declarat pentru Reuters că au fost condiţii meteorologice proaste, dar a adăugat că nu se cunoaşte încă din ce cauză s-a produs accidentul.

Cei doi piloţi, un medic şi o familie de turişti sloveni, între care o fetiţă de 13 ani sunt cele şapte persoane din elicopterul care s-a prăbuşit în Italia. Nu a fost găsit niciun supravieţuitor, iar între victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, director tehnic la Pro Plus Ltd.

Victimele accidentului de elicopter sunt cei doi piloţi, un medic care se întorcea acasă şi o familie de turişti sloveni, între care şi fiica lor de 13 ani.

Elicopterul dispărut a fost găsit între San Severo şi Apricena, potrivit vicepreşedintele regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, citat de ANSA.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Se pare că toate cele şapte persoane aflate la bord au murit, potrivit ANSA. Zona în care a fost găsit este Castelpagano di Apricena, într-o zonă rurală.

Printre persoanele aflate la bordul elicopterului prăbuşit se află o familie de turişti sloveni, cu o fiică de 13 ani. Una dintre victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, directorul tehnic al principalului post de televiziune comercial din Slovenia, Pro Plus Ltd., care are două canale, Pop Tv şi Kanal A. Familia Rigler îşi petrecea vacanţa în Puglia.

La bord se mai aflau Maurizio De Girolamo, în vârstă de 64 de ani, un medic care se întorcea acasă după tura de lucru în Tremiti, şi piloţii Luigi Ippolito şi Andrea Nardelli.

„Doctorul tocmai îşi terminase tura şi a decis să ia elicopterul în loc de navă pentru a se întoarce acasă din cauza condiţiilor nefavorabile ale mării. Aici era o ceaţă densă” , a declarat primarul arhipelagului din largul Gargano, Peppino Calabrese: „Comunitatea noastră este în stare de şoc. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în 30 de ani de serviciu” a conchis el.

Preşedintele regional Michele Emiliano a decis să se întoarcă în Puglia de la Roma, unde participa la un marş pentru pace, după ce a aflat de tragedia din Foggiano, unde s-a prăbuşit elicopterul.

Din momentul în care elicopterul a dispărut, Emiliano a fost în contact permanent cu prefectul din Foggia, Maurizio Valiante, şi cu vicepreşedintele regiunii, Raffaele Piemontese, pentru a urmări operaţiunile de căutare. Imediat ce a aflat vestea descoperirii, Emiliano a părăsit coloana de maşini pentru a se întoarce în Puglia, în Foggia” , a anunţat regiunea.

„Încă un deces la locul de muncă, de data aceasta a unui coleg care se întorcea acasă la finalul turei. Suntem aproape de familia doctorului Maurizio De Girolamo, care, victimă a acestei tragedii absurde, a plătit cu viaţa pentru abnegaţia sa” .

Asta a declarat preşedintele FNOMCeO, Federaţia Naţională a Ordinelor Chirurgilor şi Stomatologilor, Filippo Anelli.

Colegul nostru şi-a sacrificat viaţa pentru a aduce asistenţa Serviciului Naţional de Sănătate chiar şi în insulele mici, locuri de frontieră unde este mai dificil să se asigure servicii de sănătate. Îl onorăm şi ne dedicăm angajamentul nostru pentru ca medicii să nu mai fie niciodată nevoiţi să plătească cu viaţa pentru deficienţe organizaţionale, de personal şi de sistem” , continuă Anelli.

Ştirea iniţială

O purtătoare de cuvânt a biroului de poliţie din Foggia a declarat pentru Reuters că au fost condiţii meteorologice proaste, dar a adăugat că nu se cunoaşte încă din ce cauză s-a produs accidentul.

Poliţia face eforturi pentru a ajunge la locul accidentului, a spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că naţionalitatea victimelor nu este clară în acest moment.

Patru turişti care veneau din Slovenia se numără printre victime, au relatat mai multe ziare italiene.

Preşedintele regiunii Puglia, care participa la un miting la Roma pentru a cere pace în Ucraina, a declarat într-o postare pe Facebook că a părăsit evenimentul pentru a merge la Foggia.

„La bordul elicopterului se aflau şapte persoane care şi-au pierdut viaţa. Este un moment teribil care ne lasă consternaţi” , a declarat Michele Emiliano pe Facebook.