• Președintele american Joe Biden a comis marți un derapaj, afirmând că președintele rus Vladimir Putin pierde războiul din Irak.
  • Declarațiile lui Biden vin la scurt timp după ce Putin a fost martor la încercarea eșuată a șefului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, de a conduce o rebeliune împotriva armatei ruse.
  • Biden, în vârstă de 80 de ani, are un lung istoric de gafe verbale în declarații publice.

În ultimele 24 de ore, președintele Joe Biden s-a referit din greșeală la Ucraina ca fiind ,,Irak” , în două rânduri.

Miercuri dimineață, în timp ce Biden vorbea cu un grup de reporteri în fața Casei Albe înainte de a pleca spre Chicago, un reporter l-a întrebat pe președinte dacă este de părere că președintele rus Vladimir Putin a fost slăbit de recentele evenimente din Rusia, inclusiv de rebeliunea abandonată de liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Președintele american Joe Biden spune că Vladimir Putin este „un paria” la nivel mondial și face o nouă gafă: a încurcat Ucraina cu Irakul, atunci când a vorbit despre războiul declanșat de Putin. Un război pe care liderul de la Kremlin nu are cum să-l câștige, spune președintele american, scrie Politico.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Noua gafă a lui Joe Biden

Joe Biden, președintele Statelor Unite: „E clar că el (Putin, n.red.) pierde războiul din Irak (Ucraina, n.red.), pierde și războiul de acasă și pentru restul lumii a devenit un fel de paria. Are de înfruntat nu doar NATO, ci și Uniunea Europeană, Japonia, sunt 40 de țări… 

Reporter: Domnule președinte, credeți că autoritatea lui Vladimir Putin este mai slăbită decât înainte de aceste evenimente? 

Nu era prima dată când făcea această greșeală.

Marți seară, la o strângere de fonduri în Chevy Chase, Maryland, Biden s-a referit la Ucraina ca la ,,Irak” atunci când a lăudat unitatea NATO în urma invaziei rusești, potrivit unei transcrieri a declarațiilor sale de la Casa Albă.

,,Dacă cineva v-ar fi spus – și nici staff-ul meu nu era atât de sigur – că vom reuși să aducem toată Europa împreună în atacul asupra Irakului și să facem ca NATO să fie complet unită, cred că v-ar fi spus că este puțin probabil” , a spus Biden. ,,Singurul lucru pe care a contat Putin a fost că va fi capabil să divizeze NATO” .

Această declarație vine după ce mai multe sondaje au arătat că alegătorii sunt îngrijorați de sănătatea mentală și fizică a lui Biden, iar majoritatea alegătorilor consideră că este prea bătrân pentru a candida pentru realegere.

Declarațiile lui Biden vin la scurt timp după ce Putin a fost martor la încercarea eșuată a șefului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, de a conduce o rebeliune împotriva armatei ruse. Prigojin s-a apropiat de Moscova cu o coloană de tancuri, dar a fost nevoit să se retragă și a fost exilat în Belarus.

Biden are un lung palmares de gafe și greșeli de exprimare. În ultimele luni, el s-a referit la faimoasa echipă de rugby All Blacks din Noua Zeelandă sub numele de Black and Tans – confundând campionii sportivi cu o infamă unitate militară britanică. El a confundat titulatura postului lui Rishi Sunak, adresându-se premierului britanic cu ,,domnule președinte” .

Citește și

VIDEO. Cum ar putea un robot pește „silențios asemeni unui spion” să contribuie la progresul științei oceanelor

TikTok ar putea avea luna viitoare un magazin online. Țara în care va fi disponibil

VIDEO. „Cenușăreasa” din viața reală. Povestea femeii care și-a pierdut pantoful în timpul unei excursii