Liderul grupării Hamas, Ismail Haniyeh, i-a mulțumit Iranului, printre alte popoare musulmane, pentru că i-a furnizat armament în conflictul împotriva Israelului.

În ultimele 10 zile, Hamas și alte grupuri militante încorporate în zone rezidențiale au lansat peste 4.000 de rachete asupra orașelor israeliene.

În spatele acestui atac, spun oficialii și analiștii de securitate din Israel, a stat un arsenal complex, construit cu expertiză tehnică din Iran, scrie The Wall Street Journal.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Liderii militari israelieni au distrus peste 12 fabrici de rachete în Fâșia Gaza prin intermediul atacurilor aeriene, însă estimează că militanților palestinieni le-au mai rămas mii de rachete.

Iranul, spun oficialii, a căutat diferite modalități de a ajuta gruparea Hamas, „prin construcția și folosirea rachetelor”. Fostul ministru adjunct al Apărării din Israel a afirmat că „design-ul este cel iranian, însă producția este locală”.

Adresându-se jurnaliștilor joi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul că s-a oferit să-i sprijine pe militanții din Fâșia Gaza în atacurile împotriva Israelului.

La rândul său, liderul grupării Hamas, Ismail Haniyeh, i-a mulțimit Iranului, printre alte popoare musulmane, pentru că i-a furnizat armament în conflictul împotriva Israelului, într-o apariție televizată.

Confruntarea dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas, în Fâșia Gaza, a încetat în noaptea de joi spre vineri

Israelul și gruparea Hamas au anunțat o încetare a focului, după 11 zile de conflict ce s-au soldat cu cel puțin 227 de persoane decedate în Gaza și 12 în Israel.

Biroul primului ministru a declarat că Israelul a acceptat propunerea venită din partea Egiptului. Hamas a urmat exemplul la scurt timp și a spus că va onora acordul.

În 2014, a avut loc un alt conflict, de 50 de zile, în urma căruia nu a rezultat niciun câștigător.