• Preşedinţii României, Klaus Iohannis, şi Franţei, Emmanuel Macron, s-au întâlnit, miercuri dimineaţa, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa. 
  • După vizita în România, Macron va pleca în Republica Moldova.
  • Ulterior, liderul francez ar putea face prima sa vizită în capitala Ucrainei, Kiev.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a vizitat Baza Mihail Kogălniceanu, unde a susținut declarații de presă alături Klaus Iohannis. Prezența trupelor franceze în România este fundamentală pentru apărarea Europei, a declarat Macron.

Emmanuel Macron s-a declarat, miercuri, mândru şi bucuros să se afle în România, unde a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, preşedintele francez a precizat că dispozitivul NATO din România va fi suplimentat.

După această vizită, președintele francez este așteptat astăzi la și Chişinău, iar joi ar putea ajunge la Kiev. Emmanuel Macron a ajuns, marţi seară, la Baza Kogălniceanu, el fiind întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Macron s-a întâlnit apoi cu militarii francezi de la Baza „Mihail Kogălniceanu”, afirmând că vor fi depuse toate eforturile pentru a ajuta ucrainenii şi armata lor şi pentru a continua negocierile. De asemenea, el a mulţumit armatei române pentru primire şi cooperare.

„În cadrul NATO, căci în acest cadru armata franceză se află pe teritoriul român, împreună cu ceilalţi aliaţi şi cu sprijinul armatei române, dispozitivul actual va lua amploare, îşi va spori capacităţile. Reuniunea la nivel înalt care va avea loc la Madrid va confirma această ambiţie şi este o dovadă suplimentară a unităţii noastre, pentru a îndepărta orice ameninţare militară pe flancul estic al Uniunii Europene şi NATO”, a subliniat preşedintele Franţei.