• Orașe din întreaga lume și-au arătat solidaritatea cu Israelul.
  • Clădiri importante au fost iluminate în culorile drapelului israelian.
  • În jur de 20.000 de oameni s-au adunat la Paris în sprijinul Israelului.

Orașe din întreaga lume și-au arătat solidaritatea cu Israelul. Clădiri importante au fost iluminate în culorile drapelului israelian. În centrul Parisului, aproximativ 20.000 de oameni s-au adunat în sprijinul Israelului, cu Turnul Eiffel iluminat în steagul Israelului.

Mulțimea era în principal evreiască, dar au participat și un număr de creștini și musulmani, spunând că sunt îngroziți de împușcăturile, crimele și răpirile de civili de către Hamas.

Iată manifestațiile din marile orașe:

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA
@israel

Thank you ❤️‍🩹🌎 ♬ original sound – emma🩷

„Ceea ce s-a întâmplat în sudul Israelului este teroare pură, atacând într-un mod atât de barbar acești tineri, acești civili. sunt uluit. Este inuman. Nimeni nu ar trebui să încerce să justifice acest lucru”, a spus Olivier Delacroix, jurnalist de televiziune și radio. „Teroriștii Hamas sunt verii celor care au atacat Bataclanul în 2015 [când 90 de persoane au fost ucise de teroriști islamiști]. Și au fost oameni care au aplaudat atacurile din Israel chiar aici, în suburbiile Franței”, a spus Jennie, o femeie catolică în vârstă de 55 de ani.

Argentina, solidară cu Israelul

În același timp, sute de persoane au participat la un marș de susținere a Israelului în capitala Argentinei, care a pierdut cel puțin șapte cetățeni în atacurile grupării militante Hamas. Marșul a avut loc la colțul a două străzi din Buenos Aires numite Statul Israel și Statul Palestina.

„Singura soluție este să eliberăm Fâșia Gaza, care aparține inițial poporului evreu”, a declarat pentru AFP Rafael Yablonosky, un medic în vârstă de 60 de ani, la marșul în care participanții care fluturau steaguri israeliene au cântat imnurile naționale ale Israelului și Argentinei.

Susținătorii Israelului și susținătorii Hamas s-au adunat pentru a doua zi în New York City. Poliția a făcut tot posibilul pentru a menține protestatarii pe părțile opuse din partea opusă a străzii deoarece chiar și traversarea străzii a dus la conflicte fizice.

Duminică, un protest la New York, organizat de Socialiștii Democrați ai Americii – un grup care se mândrește cu șase membri ai Camerei Reprezentanților SUA, inclusiv membri ai „Echipei” – a avut loc în Times Square și apoi a înaintat pe strada 42 până la Bryant, aproape de Consulatul Israelului.

Casa Albă, în culorile Israelului

Casa Albă a fost iluminată în culorile drapelului israelian, în semn de solidaritate. Statele Unite au început deja să livreze Israelului muniții și echipamente militare de care are nevoie în mod critic, a anunțat luni Casa Albă, în timp ce Pentagonul își revizuiește stocurile.

Citește și: